2013. április 19., péntek

Itt az idő

Pázmándon -  a Velencei-tó közelsége miatt - sok a nyaraló telek. Ilyenkor, tavasszal, gyakran látni, hogy napsugaras hétvégeken a víkendezők gereblyézik az ágyást, vetik azt, amit épp lehet.
Egy szomszédom mesélte: kertszomszédja megkérdezte tőle, hogy lehet az, hogy nála mindig nagyobb a sárgarépa, szebb a saláta. Holott ő is szorgalmasan műveli, minden hétvégét az ágyások között tölt. Mire a válasz: te mindent akkor csinálsz, amikor tudod, én meg akkor, amikor kell.

Nagyon nagy különbség! Most, hogy a tavasz szinte egybecsúszott a nyárral, és nyakunkon Szent György napja, amikor a kényes, amerikai növényháromságot (kukorica, bab, tök) is vetni kell, holott még annak örülünk, hogy földben van a zöldség, a hagyma, a borsó.... A föld viszont jótékonyan nedves, megszívta magát, mint egy álmos spongya, és ha erős, forró szél nem lesz, ami a talj felszínét kiszárítaná, az idő jó keléssel bíztat.
Nem mondanám, hogy gusztusos:)



A mai bejegyzésben a jó időzítésről szerettem volna írni, de közbejött a VÁRATLAN ESEMÉNY. Legifjabb kecskénk, Bojtos délután megellett. Sokaktól hallottam, hogy nem sikerült ezt az eseményt elkapniuk - szerencsém volt, mert az egész dolog délután, a szemem láttára zajlott. Kattintottam néhány fotót.

A mama majd tisztába teszi:)

Néhány perc múlva már szalad a mama után...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése